Hidrofor veya su deposu bağlantılı sistemler çok katlı binaların su ihtiyacını karşılamak için şehir şebeke basıncı yetersiz kaldığı durumlarda kurulur. Hidrofor ve su deposu ayrı ayrı kullanılabildiği gibi bazı sistemlerinde beraber de bağlanabilir. Basıncı düşük suyu, hava ile sıkıştırarak istenen yüksekliğe çıkartan ve otomatik çalışan silindirik depolu pompalama sistemlerine hidrofor basınçlandırma denir. Basınçlandırma işlemini tank, pompa ve bunların üzerine takılan yardımcı elemanlar yapar. Hidrofor tankı, işletme (çalışma) basıncına göre standartlarla belirtilen kalınlıkta çelik saç malzemeden yapılır. Tankın, hidrofor sistemindeki görevi yardımcı elemanları üzerinde taşımak, su ve havayı bir araya getirerek suya istenilen basınçlandırmayı vermektir. Bir kısım hidrofor tanklarında hava temini için kompresör yerine hava subabı veya hava enjektörü kullanılır. Bazı hidrofor tanklarında ise su ve hava bölgesi bir membranla ayrılır. Membran olarak basınca dayanıklı ve biçimlendirilmiş lastik kullanılır.
Su pompalarının birincil işlevi suyu transfer etmek olsa da diğer işlevleri ve kullanım allananlarına göre türleri değişkenlik göstermektedir. Dalgıç pompalar ise ne işe yarar en sık sorulanlardan biridir. Dalgıç pompa su içine yerleştirilmiş bir su pompasıdır. Bu pompalar genellikle örneğin bir gölet, yüzme havuzu veya bir bodrum katından su pompalamak için kullanılır. Bunun nedeni, örneğin bodrumlarda yeraltı suyunun yükselmesi olabilir. Tarımsal amaçlı yağmurlama, dalgıç pompa, salma sulama, dalgıç pompa ile ihtiyacı özel çözümler bulunmaktadır. Bir dalgıç pompa, şamandıralı veya şamandırasız olarak donatılabilir. Şamandıra, pompanın otomatik olarak açılması veya kapanması gerektiğinde kullanışlıdır. Bir odanın gerçekten boş pompalanması gerekiyorsa, bu manuel olarak yapılmalıdır. Kuru çalışmayı önlemek için pompa zamanında kapatılmalıdır. Bazı pompalar hem manuel mod hem de otomatik mod (şamandıra) ile donatılmıştır. Su pompalama, birçokları için önemli bir zorluk olabilir çünkü pompa seçimlerinizi tam olarak anlamak çok zaman alır.
Bursa dalgıç pompa, termo-hidrolik ortamda en çok kullanılan elektrikli pompa çeşitlerinden biridir. En modern dalgıç pompalar, belirli bir süre boyunca bir miktar sıvının taşınması için mükemmel çözümlerdir ve bu kapasite, markaya ve pompalardaki güce göre değişir. Bunlar, ürünün nihai fiyatını büyük ölçüde etkileyen faktörlerdir ve bu nedenle piyasada daha ucuz elektrikli pompalar ve çok daha pahalı pompalar bulabilirsiniz. Tarımda en acil ihtiyaçlardan biri kuyudan kirli suyu almak ve arıtıldıktan sonra çeşitli sulama faaliyetlerinde kullanmaktır. Bu durumlarda, bu hidrolik aletlerin en önemli özelliklerinden biri kullanılır.
Bursa hidrofor servisi siz değerli müşterilerine daha fa fazla kaliteli, güvenilir ve memnuniyet garantili hizmet sunabilmek maksadı ile tasarladığı ürün tekniği ve uzman kadrosu ile hidrofor sektöründe her zaman en iyi ve en yeniyi sunarak sektörde bir adım önde olmuştur. Müşteriler ile bütünleşerek yüksek teknoloji ve kaliteli yönetim içerisinde olan firmamız müşterilerini her zaman mutlu edecek bir sistem kurmak için çalışmasını sürdürmektedir.
Ürünlerden bir kısmı şunlardır;Tek pompalı hidrofor, çok pompalı hidroforlar, dalgıç pompaları, atık su pompaları, dalgıç pompalar vb. hidrofor ve pompa hakkında aklınıza gelebilecek tüm sorularınız hakkında bize ulaşabilirsiniz. Bursa hidrofor servisi pompa sistemlerini geliştiriyor ve üretiyoruz. Güvenilir, kaliteli, enerji tasarrufu yüksek, düşük işletme ve çevreye duyarlı ürünlerimiz ile sizlere daha iyi hizmet etmek için çalışıyoruz. Çalışanlarımızın sürekli bilgi eğitimleri ile zenginleştiriyoruz. Sizlere daha kaliteli iş anlayışı sunuyoruz.
Bursa hidrofor denilince akla ilk gelen firma olan Kurtez olarak;hidroforlar hakkında kaleme aldığımız içeriğimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Hidroforlar, şehir su şebekesindeki basınç yetersizliklerinde devreye giren ve özellikle yüksek katlı binalarda veya sitelerde kullanılan bir basınçlama sistemidir. Bunun yanında su kesintisinde kullanılmak için saklanan su depolarındaki suların da tahliyesini sağlayan pompa ve kontrol elemanlarından oluşan bir sistemdir. Sistem genellikle elektrik ile çalışmaktadır. Hidrofor sistemi direkt olarak şebeke suyuna bağlanabilmektedir. Hidroforlar ve su deposu tek tek kullanılabildiği gibi bazı durumlarda birlikte de kullanılmaktadır. Temel mantığı düşük basınçlı suyun basıncının artırılması ve bunun sonucunda istenilen yüksekliğe çıkartılmasıdır. Sistem otomatik olarak çalışan bir dizi elemandan oluşmaktadır.
Hidrofor sistemin en temel elemanı hidrofor tankıdır. Tanklar, çalışma basıncına göre belirli kalınlıktaki çelik malzemeden yapılırlar. Tankın kullanılmasının ana amacı yüksek katlara veya daha uzağa verilecek suyun basıncının arttırılmasını sağlamaktır. Basınçlandırma işlemi hava kompresörünün de yardımıyla hidrofor tankında gerçekleştirilmektedir. Kullanılan bazı tanklarda hava kompresörü yerine hava enjektörü de kullanılır. Tank kapalı bir depo gibi hareket eder.
Tankın içine doldurulan suyun bir kısmı hava ile baskılanır ve suyun basıncının artması sağlanır. Basınç seviyesi tankın üzerine monte edilen manometreden okunabilmektedir. Sistemden su kullanılması ile suyun basıncı değişecektir. Ayrıca tankın tamamen su ile dolma ihtimali de vardır. Bu yüzden Hava kompresörü istenilen basıncı elde etmek için basınç otomatiği denilen bir cihaz ile otomatik olarak kontrol edilmekte ve çalışmaktadır. Basınçlı su hidrofor pompası ve tahliye borular yardımı ile taşınmaktadır. Hidroforlar sistemin saydığımız ekipmanlar harici, yardımcı elemanları da bulunmaktadır. Bu elemanlar aşağıdaki gibidir:
Hidrofor fiyatları birçok etkene göre değiştiği için ihtiyacınız olmayan hidrofor sistemini kurmak bütçeniz için olumlu olmayabilir. Bu yüzden hidrofor seçiminde hem uygun fiyatlı hem de işinize yaracak bir sistem oluşturmanız için gerekli etkenlerden bazıları şöyledir:
Hemen hemen her sistemde olduğu gibi hidroforlar da zaman içerisinde kullanım sıklığına ya da kullanılan malzemenin deformasyonuna bağlı olarak arızalar verebilmektedir. Hidroforun sürekli çalışıyor olması ya da çok sık aralıklarla devreye girmesi, hidrofor sisteminde meydana gelen arızalardan dolayı gerçekleşmektedir. Hidroforlar ve olası arızalardan bazıları aşağıdaki gibidir:
Hidroforunuz sürekli çalışıyor, devreye girmiyor, hidrofor pompasında titreme var veya su basma konusunda yetersiz kalıyor gibi sorunlarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlar genellikle hidroforlar üzerindeki sistemsel arızalar yüzünden oluşmaktadır. Hidroforunuzda oluşabilecek her türlü arızanın tespitinin yapılması ve rutin hidrofor bakımlarınızın yapılması için Bursa hidrofor olarak;Bursa çevresinde hidrofor servisi konusunda hizmet vermekteyiz. İstediğiniz gün ve saatte bizi arayabilir ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilir ya da arıza tespit ve bakım onarım kaydı oluşturabilirsiniz.